Pink Floyd-varken hangt weer in de lucht

Het immense opblaasbare varken dat de hoes siert van het Pink Floyd-album ‘Animals’ heeft maandag, 35 jaar na de release van het album, weer boven de verlaten fabriek van het Londense Battersea gevlogen.

De terugkeer van de negen meter lange Algie, koosnaampje van het varken, diende als photo opportunity in het kader van de campagne ‘Why Pink Floyd?’. Die campagne moet het publiek warm maken voor een geremasterde anthologie van de grootmeesters van de psychedelische rock.


Het vliegende varken was echter niet het originele zwijn. De echte Algie, gemaakt van neopreen (een soort synthetisch rubber, ook wel polychloropreen genoemd) werd twee weken geleden officieel ongeschikt voor de luchtvaart verklaard wegens gaatjes. Speciaal voor de gelegenheid werd hij dan maar gekloond. Reeds in 1976 speelde Algie met de voeten van de Floyd-fotograaf: hij zocht toen het ruime zwerk om pas op een veld in Kent weer naar de begane grond terug te keren.


In zijn stukje over Algie heeft de rockjournalist met dienst van The Telegraph het overigens over sterke geruchten over een Pink Floyd-reünie voor een allerlaatste Floyd-tournee. Dat zou vernomen zijn van een vriend van drummer Nick Mason. Wil het toeval toch dat een Engelse uitdrukking voor iets dat zeer onwaarschijnlijk is, luidt: Pigs will fly. En maandag heeft het varken wel degelijk gevlogen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content