Pink Floyd brengt nieuw album uit in oktober

© GF

‘The Endless River’, zo zal het nieuwe album van Pink Floyd heten. De laatste officiële studioplaat van de legendarische Britse band dateert uit 1994: ‘The Division Bell’.

Twintig jaar na een laatste studioalbum brengt de legendarische Britse rockband Pink Floyd een nieuw album uit, zo heeft het rockmagazine Rolling Stone op gezag van een bevestigde tweet van Polly Samson, partner van zanger/gitarist en groepsleider David Gilmour, gemeld.

Het album zal “The Endless River” heten en uitkomen in oktober. Pink Floyd omvat momenteel slechts twee leden. Naast Gilmour is dat drummer Nick Mason die het enige overblijvende originele lid is. Volgens zangeres Durga McBroom, die met Pink Floyd tourde in de jaren tachtig en negentig, begonnen de opnames van het nieuwe album eigenlijk al bij het inblikken van het album “The Division Bell” dat in 1994 het tot nu toe laatste studioalbum van de band is. Er staat dus ook materiaal op van toetsenist Rick Wright die in 2008 aan kanker is overleden.

Oorspronkelijk zou het een louter instrumentaal album zijn geweest. Maar in december zong McBroom op enkele tracks. Gilmour borduurde daarop voort en vulde minstens één track met zijn stem aan.

McBroom beklemtoonde dat het album enkel niet eerder uitgebrachte songs zal omvatten.

Volgens The Sun on Sunday is ex-bassist/zanger Roger Waters niet bij de plaat betrokken. Er is geen tournee naar aanleiding van het nieuwe album voorzien. Op het eenmalige reünieconcert op Live 8 in Londen in 2005 na blijft de “The Division Bell Tour” in 1994 de laatste concertreis van de band. Die hield toen op 2 september ook halt in Werchter.

Onlangs bracht Pink Floyd een box uit, om het verschijnen van “The Division Bell” twintig jaar geleden te vieren. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content