Phil Collins gaat weer concerteren

© Reuters

De legendarische zanger en drummer gaat weer kennismaken met het podium. In juni 2017 concerteert hij in Londen, Keulen en Parijs.

Vorig jaar kondigde Phil Collins al zijn comeback aan. ‘Ik ben niet langer met pensioen’, klonk het toen, vier jaar nadat hij al zijn materiaal aan de wilgen hing. De 65-jarige muzieklegende had weer grote honger naar muziek en wilde zich weer fulltime met zijn grote passie bezighouden.

Nu kondigt hij ook enkele optredens aan, allemaal gepland in juni 2017: vijf concerten in de Royal Albert Hall in Londen, twee in de Lanxess Arena in Keulen en twee in de Accor Hotels Arena in Parijs. Of er ook andere optredens bijkomen (en in andere landen), is niet bekend.

De Britse artiest zal zelf niet meer achter de drums zitten. De kans is groot dat zijn zoon Nicholas, 15 jaar, de klus zal klaren. ‘Hij is nog aan het leren, maar hij is nu al een fantastische drummer’, aldus papa collins.

De laatste keer dat het voormalige Genesis-lid concerteerde, was in 2002. Hij stond daarna nog heel even op een podium tijdens een schoolfeestje van zijn kinderen, waar hij toen zijn grootste hit bracht.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vijf jaar geleden zei Phil Collins de muziekindustrie vaarwel. ‘Als ik naar MTV Music Awards kijk, denk ik: ik kan niet in zulke business meedraaien. Ik behoor niet tot deze wereld. Ik zal gelukkiger zijn, als ik mij er uitkieper’, zei hij toen. Intussen is hij dus op zijn beslissing teruggekomen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content