Peter Van de Veire nog even recordhouder langste radiomarathon

© Belga

Guinness World Records heeft het radiomarathonrecord van Peter Van de Veire officieel erkend, maar intussen raakte ook bekend dat de Amerikaanse radiopresentator Tom Berg het record al heeft verbroken. Hij presenteerde 187 uur aan een stuk, twee uur langer dan Van de Veire.

Het record moet nog bevestigd worden, maar Van de Veire en de MNM-ploeg feliciteren de man met zijn prestatie. “Straf wat die man gedaan heeft, ik weet uit eigen ervaring dat het absoluut niet gemakkelijk is,” zegt de voorlopige recordhouder in een reactie. Tot de bevestiging van Bergs record door Guinness World Records is de MNM-presentator recordhouder in de categorie “Langste marathon, radio-dj”.

Voor Van de Veire en MNM was het wereldrecord nooit de belangrijkste drijfveer. “Het ging vooral om de solidariteit met de blokkende studenten die in juni traditioneel zware tijden beleven, en voor wie de radio ’s nachts soms de enige vriend was”, aldus de voorlopige recordhouder. De recordpoging ging op 11 juni om 6 uur van start, en eindigde op 18 juni om 23 uur, goed voor in totaal 185 uur. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content