Peter Van de Veire is co-presentator Eurosongfestival

Eén-presentator en MNM-dj Peter Van de Veire gaat VRT-journalist André Vermeulen bijstaan als commentator bij de halve finales en finale van het Eurovisiesongfestival in Bakoe.

VRT-journalist en Eurovisie-expert André Vermeulen daat samen met Eén-presentator en MNM-dj Peter Van de Veire commentaar leveren bij het Eurovisiesongfestival in Bakoe. Ze doen dat zowel voor de halve finales op dinsdag 22 mei en donderdag 24 mei als voor de grote finale op zaterdag 26 mei.

Voor Peter Van de Veire is het de eerste keer dat hij het Songfestival becommentarieert. Hij is nu al behoorlijk enthousiast: ‘Je kan van het Eurovisiesongfestival zeggen wat je wil, maar het blijft mensen beroeren. Zonder het Eurovisiesongfestival geen Alexander Rybak, geen Lena én geen Tom Dice.’

Twitter

‘Ik volg het al van toen ik nog een Peterke was en in mijn kleine pyjama kon ik al commentaar geven. Vorig jaar heb ik dat gecommentaar herontdekt dankzij Twitter. Ik heb me toen kostelijk geamuseerd tijdens de halve finales met de feestelijke circusacts én met de steengoeie songs.’

‘André Vermeulen is nog altijd de vleesgeworden Eurosong-encyclopedie en volgens mij ook de reïncarnatie van Johnny Logan. Hij zal dan ook zorgen voor de échte informatie terwijl ik me dezelfde vragen stel die ook de kijker zich stelt’, aldus Van de Veire.

Iris

België zit in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2012, op dinsdag 22 mei. De 17-jarige Iris, geboren als Laura Van den Bruel, mag er als achtste aantreden met de ballade ‘Would You’.

Zowel de halve finales als de grote finale worden vanaf 21u op Eén uitgezonden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content