Peter de Caluwe nieuwe voorzitter van Opera Europa

In het Poolse Warschau is de directeur van De Munt verkozen tot voorzitter van Opera Europa.

Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel, is in het Poolse Warschau verkozen tot voorzitter van Opera Europa, de organisatie van professionele operahuizen en festivals in Europa. Dat heeft de Koninklijke Muntschouwburg bekendgemaakt.

De Caluwe is de opvolger van Joan Matabosch, artistiek directeur van het Gran Teatre del Liceu van Barcelona, Bernard Foccroulle, algemeen directeur van het Festival van Aix-en-Provence, en Anthony Freud, algemeen directeur van de Chicago Lyric Opera. Peter de Caluwe is actief lid van Opera Europa sinds de oprichting ervan in 2002.

Hij vindt de aanstelling een grote eer. “Het is een uitdaging om deze organisatie te blijven uitbreiden en nieuwe leden aan te trekken, om de lobbykracht van onze sector te vergroten en om het belang van opera vandaag te delen”, aldus de kersverse voorzitter.

Opera Europa telt 118 leden in 36 landen, die hun ervaringen kunnen delen via conferenties en gespecialiseerde seminaries. De organisatie lanceerde ook de Europese Operadagen, een initiatief dat elk jaar in mei de opendeurdagen van Europese operahuizen coördineert.

De Muntschouwburg deelt ook nog mee dat de Opera Europa-conferenties volgend jaar van 16 tot 18 maart door de Franse Opéra National de Lyon georganiseerd worden, en van 25 tot 28 oktober door de vier Russische operahuizen in Moskou: het Bolsjoj-theater, het Stanislavski muziektheater, het Novaja Opera-theater en het Moskouse muziektheater voor kinderen. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content