Pete Doherty: “Drugs hebben mijn leven verwoest”

© Reuters

Pete Doherty vertelt in een interview met The Daily Star hoeveel spijt hij heeft van zijn drugsgebruik en hoe graag hij ermee zou willen stoppen.

Pete Doherty, die komende zomer samen met The Libertines een concert geeft in Hyde Park in Londen, vertelt in een interview met The Daily Star hoe drugs zijn leven verwoest hebben en hoe graag hij ermee zou willen stoppen.

“Het is niet leuk meer. Integendeel, het doodt al mijn creativiteit. Maar het is moeilijk om te stoppen. Mijn leven tot nu toe is een grote, grote rotzooi’ geeft de 35-jarige voormalige Babyshambles frontman toe.

“Het is op zoveel manieren fout gegaan. Alhoewel ik niet in spijt geloof – want daar heb je niets aan – zijn er zeker dingen die ik graag zou veranderen. Ik zou willen dat ik een beter contact had met mijn familie. Ik heb zoveel ellende veroorzaakt.”

Dat hij nog altijd leeft is, volgens hem, te danken aan zijn optimisme. “Ik ben een dromer en dat helpt me vaak hoe erg de situatie ook is. Zelfs in de gevangenis zei ik tegen mezelf dat het goed was om opgesloten te zitten omdat ik dan tenminste tijd voor mezelf zou hebben.”

De cirkel is rond

Het concert op 5 juli in Hyde Park betekent veel voor Doherty. “Toen ik 18 of 19 was, maakte ik muziek in Hyde Park en probeerde op die manier wat te verdienen want ik had geen geld en geen thuis. Ik zat in een hoekje met mijn gitaar en speelde voor een paar pond totdat de politie me het park uit gooide. Toen we begonnen met The Libertines konden we alleen maar dromen van een show. De cirkel is nu weer rond.”

Naast het concert in Hyde Park zijn The Libertines ook te zien op 29 juni in de Barrowland Ballroom in Glasgow en op 19 juli tijdens het Benicàssim Festival in Spanje. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content