Pedofiele Lostprophets-zanger veroordeeld tot 35 jaar cel

© Belga

De Welshe rockzanger Ian Watkins, bekend van Lostprophets, is woensdag veroordeeld tot 35 jaar cel voor kindermisbruik. De rechter noemde hem een ‘uitgesproken en vastberaden pedofiel’.

De Welshe rockzanger Ian Watkins, bekend van Lostprophets, is woensdag veroordeeld tot 35 jaar cel voor kindermisbruik, onder meer voor de poging tot verkrachting van twee baby’s.

In zijn vonnis zei rechter John Royce dat de 36-jarige voormalige frontman “nieuwe diepten van verdorvenheid heeft bereikt”, en noemde hem een “uitgesproken en vastberaden pedofiel”. Van de straf moet hij zeker 29 jaar uitzitten.

De zanger had schuldig gepleit aan 13 gevallen van kindermisbruik, maar onschuldig voor de verkrachting van een kind jonger dan 13. Twee vrouwelijke fans, de moeders van twee slachtoffers, werden veroordeeld tot 14 en 17 jaar voor medeplichtigheid. Een andere fan had hij aangezet haar eigen kind voor de webcam te misbruiken.

Voor de straf werd uitgesproken, vernam het hof dat Watkins een vrouwelijke fan, een dag voor zijn schuldigverklaring, had gezegd dat hij niet begreep “waar iedereen zo hysterisch over deed”, en ontkende hij dat hij een pedofiel is. Vanuit de gevangenis zei hij de vrouw dat hij schuldig pleitte “om een proces te vermijden, maar niet besefte dat ik mezelf daardoor een beetje schuldig deed lijken”.

Volgens zijn verdediging was Watkins high tijdens de meeste gevallen van misbruik en kon hij het niet herinneren. De politie gaat nog na of de zanger zich ook in Duitsland en de Verenigde Staten schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content