Paul McCartney gelegenheidszanger van Nirvana

© EPA

De overgebleven leden van Nirvana, Dave Grohl en bassist Krist Novoselic, komen voor het eerst in 20 jaar weer samen tijdens het benefietconcert Sandy Relief. Paul McCartney neemt de plaats in van Kurt Cobain.

Een Beattle die de legendarisch frontman van Nirvana vervangt! Dat, en vele andere concerten van grote namen uit de muziekwereld, krijgen de toeschouwers tijdens het grote ‘Concert for Sandy Relief’ ten voordele van de slachtoffers van orkaan Sandy voorgeschoteld.

Het was Foo Fighter Dave Grohl die aan Paul McCartney dacht om de plaats van Kurt Cobain in te nemen tijdens de gelegenheidsreünie van Nirvana. Het is meteen de eerste keer in bijna twintig jaar dat Grohl en bassist Krist Novoselic bijeenkomen voor een concert van de legendarische grungeband. Dat meldt The Sun.

‘Ik wist eigenlijk niet eens wie ze waren’, vertelt Macca aan de Britse boulevardkrant, toen hij werd uitgenodigd om wat te jammen met een paar maatjes. ‘Ze hadden het over hoe goed het was weer bijeen te zijn. Tot iemand me fluisterde: ‘Dat is Nirvana en jij bent Kurt.’ Ik kon het niet geloven.’

Good old McCartney, zeventig intussen maar nog altijd bulkend van de energie, zou met de overgebleven leden al aardig wat geoefend hebben. Ook gitarist Pat Smear, die in 1993 de band vervoegde, is van de partij.

Naast Nirvana staan ook The Rolling Stones, Eric Clapton, Eddie Vedder, Kanye West, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Alicia Keys, Coldplay en Tho Who op het programma. Het benefietconcert vindt plaats in Madison Square Garden in Manhattan, New York. De opbrengsten gaan naar het Robin Hood Relief Fund, dat elke dollar zal besteden aan de slachtoffers van de orkaan Sandy die begin november langs de Amerikaanse Oostkust raasde. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content