Patti Smith komt met nieuw album ‘Banga’

Punkpionier Patti Smith brengt acht jaar na ‘Trampin’ nog eens een langspeler met eigen materiaal uit. De eerste single ‘April Fool’ is nu te koop op iTunes.

Het lijkt meer een titel voor een of andere UK bass-compilatie, maar ‘Banga’ is wel degelijk de titel van het nieuwe album van Patti Smith. De 65-jarige pionier van de Amerikaanse punk brengt op 5 juni haar eerste album met eigen materiaal uit sinds ‘Trampin’ uit 2004. Het album ‘Twelve’, dat in 2007 uitkwam, bestaat enkel uit covers. Het is haar elfde studioplaat in totaal.

In het Amerikaanse praatprogramma ‘CBS Sunday Morning’ maakte Smith de titel bekend.’Banga’ is een verwijzing naar ‘The Master and Margarita’, een boek uit 1966 van de Russische auteur Mikhail Bulgakov. De eerste single ‘April Fool’ is nu verkrijgbaar op iTunes. Verder draagt Smith een ballad op aan Amy Winehouse (‘This is the Girl’) en ook een nummer aan het Japanse volk, na de aardbeving van vorig jaar.

Live

Belgische fans van Patti Smith hebben in de zomer twee kansen om haar live aan het werk te zien. Haar show op het Openluchttheater Rivierenhof op 1 juli is wel al uitverkocht. Wie daar geen ticket voor heeft, kan nog naar het Luikse festival Les Ardentes op 5 juli.

Tracklist

1. Amerigo

2. Fuji-san

3. April Fool

4. This is the Girl

5. Banga

6. Maria

7. Tarkovsky (The Second Stop is Jupiter)

8. Mosaic

9. Nine

10. Seneca

11. Constantine’s Dream

12. After the Gold Rush

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content