Partner Tomorrowland in VS vraagt bescherming tegen schuldeisers

© Wouter Van Vaerenbergh

De Amerikaanse partner van Tomorrowland, SFX, vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Hierdoor is het hoogst onzeker dat er dit jaar een editie van TomorrowWorld USA zal plaatsvinden. Voor de Belgische (en Braziliaanse) editie zijn er geen gevolgen.

De Amerikaanse partner van Tomorrowland, SFX, vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Hierdoor is het hoogst onzeker dat er dit jaar een editie van TomorrowWorld USA zal plaatsvinden.

Tomorrowland Brazil, waar SFX ook instaat voor de organisatie, gaat wel door zoals gepland, zegt Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen maandag.

Dat SFX Chapter 11 – bescherming tegen schuldeisers – heeft aangevraagd, komt voor Wilmsen niet als een verrassing. “Het was al langer duidelijk dat er problemen hangende waren met onze partner in de VS.”

Sinds 2013 werkt het Belgische dancefestival samen met SFX voor de edities in de VS en Brazilië. Door deze nieuwe ontwikkeling is het hoogst onzeker of er in 2016 een nieuwe editie van TomorrowWorld USA zal plaatsvinden. “We voeren gesprekken met hetzelfde team, maar daar bestaat nog geen zekerheid over. Momenteel hebben we geen stabiele partner om TomorrowWorld te organiseren”, zegt Wilmsen.

Tomorrowland Brazil gaat wel door zoals gepland, van 21 tot en met 23 april. “De organisatie is, in samenspraak met België, in handen van een Braziliaans team dat onafhankelijk werkt van SFX.”

Voor het festival in Boom zijn er alvast geen gevolgen.

“In 2013 verkocht het Nederlandse ID&T, toen 50 pct aandeelhouder van Tomorrowland in België, zijn bedrijf aan het Amerikaanse SFX. Manu en Michiel Beers (organisatoren, nvdr) beslisten (…) 50 pct belang van het Nederlandse ID&T in Tomorrowland in België zelf terug te kopen zodat het festival Tomorrowland sinds twee jaar 100 pct Belgisch is. Uit het oude ID&T-contract vloeide wel de verplichting om met SFX in zee te gaan voor de buitenlandse edities”, luidt de persmededeling van Tomorrowland. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content