Paisley Park vanaf oktober geopend voor publiek

© Instagram

Fans van Prince zullen binnenkort zijn beroemde landgoed in Minneapolis kunnen bezoeken. Paisley Park, het museum, opent in oktober de deuren.

Kort na de dood van Prince werd al openbaar gemaakt dat Paisley Park, zijn privé-domein in Minneapolis waar hij ook zijn opnamestudio had, omgevormd zou worden tot een museum. Dat was namelijk één van de persoonlijke dromen van de purperen popartiest.

De beheerder van Paisley Park heeft nu bevestigd dat het landgoed in oktober de deuren zou openen voor het grote publiek. Het domein van meer dan 6000 vierkante meter zal geleid worden door hetzelfde bedrijf dat ook Elvis’ Graceland onder de vleugels heeft.

Bezoekers zullen samen met een gids de opnamestudios, repetitieruimtes, de private club en de concerthal kunnenbezoeken op de benedenverdieping van Paisley Park. De tour zal ook halt houden bij Prince’s iconische garderobe, zijn awards en instrumenten en fans kunnen luisteren naar zeldzame muziekfragmenten.

‘Een unieke ervaring’

‘Sinds de opening in 1985 was Paisley Park niet enkel een thuis voor Prince, maar ook het epicentrum van zijn creativiteit. We zijn ontzettend aangedaan door de enorme hoeveelheid fans die naar Minneapolis afzakken om voor de deur van zijn domein te blijven staan om te rouwen”, schrijven Prince’s broers en zussen Prince’s siblings, Sharon, Norrine, John en Tyka Nelson, Omarr Baker en Alfred Jackso in een persbericht. “Het nieuwe Paisley Park museum geeft fans een unieke ervaring, een tentoonstelling zoals geen andere – net zoals Prince het gewild zou hebben. En, het belangrijkste: het museum zal de genialiteit van Prince tentoonstellen, zijn nalatenschap eer aan doen en een sterk gevoel van verbondenheid uitdragen. We kijken er ontzettend naar uit om de deuren van Paisley Park te openen en zijn magie met al zijn fans te delen.” (KS)

Tickets voor het museum zijn vanaf morgen te koop, de eerste tour start op 6 oktober. Verdere informatie kan je vinden op de website officialpaisleypark.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content