Ozzy Osbourne blaast Duits concert te elfder ure af

Ozzy Osbourne heeft woensdagavond in het Duitse Mannheim op het allerlaatste moment zijn concert afgelast wegens stemproblemen. Vrijdag is hij headliner op de eerste Graspopdag.

Het zwaard van Damocles blijft hardnekkig boven het hoofd van Black Sabbath-zanger en reality tv-fenomeen Ozzy Osbourne bengelen. Zo ging de geplande reünietournee van Black Sabbath niet door omdat guitarist Tony Iommi momenteel wordt behandeld voor lymfeklierkanker. Maar ook de vervangende Ozzy Osbourne & Friends concertreeks blijft niet van onheil gespaard. Het optreden dat de all-starband, met onder andere Black Sabbath-bassist Geezer Butler en Slash, woensdagavond in het Duitse Mannheim zou geven is op het allerlaatste moment afgelast.

Na het concert van support band Black Label Society beklom niet de Prins der Duisternis het podium, maar een medewerker die het onheilsbericht publiek mocht maken. Osbourne zou kampen met stemproblemen en noodgedwongen aan rust toe zijn.

De verslagenheid was te lezen op de gezichten van duizenden Duitse metalheads die naar de SAP Arena in Mannheim waren afgezakt.

Ozzy Osbourne liet vorig jaar wegens stemproblemen ook verstek gaan als headliner op Graspop. Op dit moment wijst echter nog niets op een mogelijke schrapping van het concert dat vrijdag in Dessel de eerste Graspopdag moet afsluiten. (CD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content