Ozark Henry presenteert visie op toekomst van muziek bij Google

© gf

Op 26 februari staat Piet Goddaer -alias Ozark Henry- op het podium van Googles hoofdkwartier in New York. Niet om op te treden, maar wel om er zijn visie uit de doeken te doen op de toekomst van muziekbeleving in een ‘Talk@Google’, vergelijkbaar met de populaire Ted Talks.

Ozark Henry trok de aandacht met zijn laatste album ‘Paramount’. Die plaat kwam niet enkel uit in stereo en 5.1 surround sound, maar ook in Auro-3D immersive sound. Dat is een technologie die de luisteraar letterlijk ‘onderdompelt’ in geluid dat uit alle richtingen komt.

Wanneer je zo’n opname afspeelt met een 9.1 installatie (met een luidspreker in de 8 hoeken van de kamer en één luidspreker vooraan in het midden), wordt het onmogelijk om het verschil te horen met een live uitvoering.

Voor de opname van het album plaatste Goddaer de 90 muzikanten van het Nationaal Orkest van België in een cirkel rond het publiek, waardoor iedereen de beste plaats in de zaal krijgt, een plaats die je in realiteit nooit kan bezetten.

Het is niet de eerste keer dat Goddaer internationale aandacht krijgt met dit project. Na een TEDx talk in Luik vorig jaar werd hij uitgenodigd door de Audio Engineering Society of America om er zijn plaat in immersive sound voor te stellen aan leden van de Grammy Awards commissie en gerenommeerde producers. Sony Classical bracht het album wereldwijd op de markt.

Goddaer wil de creatieve mogelijkheden van het 3D geluid de komende jaren verder onderzoeken, onder andere in een reizende geluidsinstallatie voor de Verenigde Naties.

Piet Goddaer’s ‘Talk@Google’ zal vanaf begin maart hier te zien zijn. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content