Ozark Henry (**) @ Cactus (zaterdag, 23u40-0u)

De meeste songs, ook de oudere, dienden zich nu aan als duetten tussen Goddaer en Uitterlinden. Dat kwam helaas uitermate geforceerd over en verwerd op den duur tot een iets te voorspelbaar procedé.

PLUS: Piet Goddaer is niet alleen een getalenteerde songwriter en muzikant, hij is bovendien de muzikale trots van West-Vlaanderen. Dat verklaart wellicht waarom hij zaterdagnacht de tweede dag van het Cactusfestival mocht afsluiten. Volgens de laatste berichten is Ozark Henry dezer dagen niet langer een eenmansproject, maar een duo.

Zangeres Amaryllis Uitterlinden speelt op de jongste cd ‘Stay Gold’ een prominente rol en dat deed ze ook op het podium, waar nieuwe nummers werden afgewisseld met oudere hits als ‘Rescue Me’, ‘Vespertine’ en ‘At Sea’.

Alle bandleden waren van top tot teen in het wit gekleed en tussen hen in stonden verscheidene vertikale videoschermen opgesteld, waarop abstracte beelden werden geprojecteerd. Er leek zowaar dus sprake van een concept. Concept? Ja, maar vraag ons niet wat voor één.

MIN: De meeste songs, ook de oudere, dienden zich nu aan als duetten tussen Goddaer, die het hele optreden bas speelde, en Uitterlinden. Dat kwam helaas uitermate geforceerd over en verwerd op den duur tot een iets te voorspelbaar procedé.

Op ‘Stay Gold’ komen die verstrengelde stemmen best smaakvol over. Live kreeg de stem van Amaryllis Uitterlinden, vooral in de hogere registers, iets uitermate irritants. Bovendien gaven de aan Coldplay herinnerende ‘oh-oh-oh-ohs’ in ‘Sacrifice’ het begrip tenenkrommend een nieuwe betekenis en klonk de band nu en dan bij ontstellend bombastisch. Naar ons gevoel zijn de songs van Ozark Henry juist veel meer met soberheid gebaat. Het publiek applaudisseerde beleefd, maar écht overdonderend waren de reacties niet.

HOOGTEPUNTEN: ‘Rescue me’, ‘At Sea’, ‘Plaudite amici comedia finita est’.

QUOTE: ‘Hey!’ (bij de aanvang) en ‘Merci!’ (bij het slot van het concert).

Dirk Steenhaut

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content