Oudste zoon getuigt op proces over laatste dagen Michael Jackson

© Reuters

Vier jaar na de dood van zijn vader zal Prince, de oudste zoon van Michael Jackson, op het proces tegen concertorganisator AEG Live getuigen over de laatste dagen van de superster.

Vier jaar na de dood van zijn vader zal Prince, de oudste zoon van Michael Jackson, op het proces tegen concertorganisator AEG Live getuigen over de laatste dagen van de superster. Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand, als gevolg van een overdosis propofol.

Zijn kinderen Prince, Paris en Blanket en hun grootmoeder Katherine hebben klacht ingediend tegen concertorganisator AEG Live, die vanaf de zomer van 2009 tientallen optredens van Wacko Jacko in Londen had geprogrammeerd. Ze beschuldigen AEG Live ervan Jacksons arts Conrad Murray onder druk te hebben gezet om hem te prepareren voor de ‘This Is It’-shows, ondanks ernstige bedenkingen over zijn gezondheid. AEG Live ontkent.

Murray, die een celstraf van vier jaar uitzit wegens doodslag door nalatigheid, heeft toegegeven dat hij Jackson twee maanden lang zo goed als elke avond propofol toediende om hem in slaap te krijgen.

CNN meldt dat Prince, die op het moment van het overlijden van zijn vader 12 jaar was en intussen 16 is, op het proces in Los Angeles zal getuigen over de omstandigheden waarin de superster is overleden. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content