Oscar and the Wolf en Stromae grote favorieten voor Red Bull Elektropedia Awards

© Wouter Van Vaerenbergh

Red Bull Elektropedia, het online platform voor vaderlandse elektronische muziek en de bijhorende clubscene, reikt op 8 november de Red Bull Elektropedia Awards uit. Alle genomineerden in de verschillende categorieën zijn bekend.

Vorig jaar won hij de Red Bull Elektropedia Award voor Artist of the Year en Best Album, dit jaar is Stromae met vijf nominaties op een na de grootste kanshebber op een nieuwe prijs, tijdens de uitreiking op 8 november. Enkel Oscar and the Wolf doet beter: de jonge wolven zijn acht keer genomineerd. Andere grote kanshebbers op een award zijn The Subs, LTGL, Poldoore, Netsky, Magnus, Locked Groove, Oaktree, Faisal en The Magician.

Over de nominaties voor de jaarlijkse hoogmis van nightlife en elektronische muziek in ons land werd de afgelopen weken beslist door een honderdkoppige jury van professionals uit de Belgische muziek- en clubindustrie (journalisten, radiomakers, partypromotors, platenbazen en festivalorganisatoren). Het publiek kan opnieuw stemmen in verschillende categorieën.

Nieuw dit jaar zijn de Belgische DJ Top 100 en de Belgische Club Top 30. ‘Ons land telt zoveel straffe dj’s en toonaangevende clubs dat de jury de afgelopen jaren telkens de grootste moeite had om er slechts tien te nomineren’, zegt Ben Van Alboom van Red Bull Elektropedia. ‘Het niveauverschil tussen de nummer tien en de nummer dertig in de lijstjes van de jury was soms zo verwaarloosbaar dat we hebben besloten om die twee categorieën volledig open te gooien en het publiek te laten beslissen.’

De Belgische nightlife awards worden uitgereikt in Flanders Expo, traditiegetrouw net vóór het I Love Techno-feestje losbarst. Stemmen kan hier. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content