Organisator Pinkpop boos op Herman Schueremans

Herman Schueremans heeft het verkorven bij de Nederlandse Pinkpop-organisator Jan Smeets omdat hij achter zijn rug Metallica naar Werchter Boutique heeft gehaald. “Voor het eerst in 43 jaar word ik in mijn pinksterweekend bekampt.”

De Nederlander Jan Smeets, organisator van het Pinkpop Festival, is boos omdat Herman Schueremans achter zijn rug Metallica naar Werchter Boutique heeft gehaald. “Voor het eerst in 43 jaar word ik in mijn pinksterweekend bekampt.” Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Smeets organiseert al sinds 1970 Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf. Het rockfestival, dat dit weekend kan uitpakken onder meer Bruce Springsteen en The Cure, trekt jaarlijks meer dan 190.000 bezoekers. Er ontbreekt één grote naam op de affiche van deze editie: Metallica. De legendarische metalband staat op Pinkstermaandag 28 mei namelijk op het podium van Werchter Boutique, een organisatie van Herman Schueremans.

Het is volgens Het Laatste Nieuws een ongeschreven wet onder organisatoren: uit elkaars vaarwater blijven. “Schueremans heeft Metallica naar België gehaald terwijl ik nog aan het onderhandelen was met de groep om op Pinkpop te spelen”, zegt Smeets. “Dat vind ik op zijn minst ‘curieus’. Bovendien begrijp ik niet waarom Werchter Boutique op dezélfde dag moet plaatsvinden als mijn festival? In de 43 jaar dat ik in het vak zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt: voor het eerst word ik in mijn heilige pinksterweekend bekampt.”

Het gevolg is dat Pinkpop met het laagste aantal Belgische bezoekers ooit af te rekenen krijg. Ongeveer 3.000 Belgen zakken dit weekend naar Landgraaf af: andere jaren is dat het dubbele.

Volgens Het Laatste Nieuws wilde Schueremans dinsdag niet reageren. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content