Organisator Glastonbury Festival ontvangt doodsbedreiging na boeking Kanye West

Kanye West © REUTERS

Emily Eavis, organisator van het rock ’n popfestival Glastonbury, gaf toe dat ze met de dood is bedreigd nadat ze Amerikaanse rapper Kanye West onthulde als hoofdact. ‘Het was echt verschrikkelijk’, zegt ze in de Britse krant The Guardian.

Kanye West zal het alternatieve festival in Engeland op zaterdag 27 juni afsluiten. That is: als alles goed loopt, want niet iedereen is even blij met zijn optreden. De organisators van Glastonbury haalde zich de wel erg extreme woede van muziekliefhebbers op de nek door de rapper aan de line-up toe te voegen. Gevolg: een constante stroom aan kritiek en zelfs doodsbedreigingen.

133.000 handtekeningen tegen Kanye

En er werd nog meer actie ondernomen. Een misnoegde festivalganger startte een online petitie om de Amerikaanse rapper te bannen van het festival. De teller staat momenteel op 133.000 handtekeningen. Duidelijker kan niet: Kanye West is geen graag geziene gast op Glastonbury.

Toch wil Eavis niet toegeven. ‘Kanye West is de beste performer van zijn generatie.’ De vraag is volgens haar niet ‘Waarom komt Kanye West?’ maar ‘Hoe cool is het dat Kanye West komt?’

Hip-hop versus Rock ’n Roll

Toch snapt ook The Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood er niets van. ‘Kanye West hoort niet thuis op een rockfestival als ‘Glasto’. Het is gewoonweg belachelijk’, zegt hij op de nieuwswebsite The Mirror. Maar artiesten onder elkaar, wenst Wood de rapper veel succes. ‘Goede moed, al weet ik niet of hij het zal overleven op dat podium.’

Ook in 2008 lokte de komst van die andere wereldberoemde rapper, Jay-Z (u weet wel, de man van popster Béyonce) veel protest uit. Zijn optreden, de eerste hip-hop act als headliner in de geschiedenis van het festival, werd uiteindelijk een denderende succes. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content