Opvallend MNM-verkiezingsproject wil 18-jarigen politiekbewust maken

Het opvallende jongerenproject ‘DE 327’ van radiozender MNM en Eén wil de 18-jarigen in de 327 Brusselse en Vlaamse gemeenten bewust maken van de gemeentepolitiek en de impact ervan op hun leven.

Tijdens de nacht van zondag op maandag werden op tal van plaatsen in Vlaanderen opvallende affiches en tekens met daarop “327” achtergelaten. Het geheimzinnige experiment komt uit de toverhoed van een jongerenredactie van de VRT, achter de schermen bijgestaan door jongeren uit hogescholen en de redactie van Stampmedia.

Voor ‘DE 327’ vond de openbare omroep één willekeurige 18-jarige uit de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten. ‘Zij gaan voor de eerste keer stemmen’, zegt MNM-presentator Tom De Cock. ‘Wij willen weten wat hun meningen en ervaringen zijn over de gemeentepolitiek. We focussen op het lokale beleid, een niet te onderschatten factor in het dagelijkse leven van jongeren.’

Deze 327 jongeren kregen de voorbije weken uitgebreid de tijd om in het geheim opdrachten uit te voeren in hun gemeente. Hun ervaringen, filmpjes en reportages duiken de komende weken op in tal van programma’s op MNM, OP12, Eén en internet.

Op zondagavond 30 september palmen de 327 jongeren de inkomhal van de Beursschouwburg in Brussel in. Zij voeren het woord, politici, partijvoorzitters en ministers zijn naar verluidt niet welkom.

De komende weken zet de VRT zowat alle radio- en tv-zenders en de onlineredactie in om de kijkers te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content