Optreden Sizzla geschrapt wegens homofobie

Muziekclub Democrazy heeft het optreden van reggae-artiest Sizzla in Gent definitief afgelast. Het concert gaat niet door vanwege klachten over homofobie.

Normaal gezien zou het optreden van Sizzla plaatsvinden in de Vooruit. Na klachten over homofobie besliste de organisatie om het optreden te verplaatsen naar de ArtCube -een andere concertzaal in Gent. Ook dit optreden wordt nu afgelast.

RCA
Sizzla tekende enkele jaren geleden de Reggae Compassionate Act (RCA) – een document waarin Jamaicaanse artiesten beloven om niet langer homofobe teksten te gebruiken. Ondanks het ondertekenen van de RCA bleef Sizzla haatdragende teksten gebruiken tijdens zijn optredens. De Jamaicaanse artiest zegt dat hij de RCA heeft ondertekend als Miguel Collins -zijn echte naam- en zich niet gebonden voelt om zich te houden aan de regels van het document op het podium.

Nederland De Jamaicaanse reggae-artiest is niet alleen in België gecontesteerd. In Nederland probeerden verschillende homobelangenverenigingen om zijn optreden in de Groninger Oosterpoort af te gelasten. De organisatie probeerde de verenigingen tegemoet te komen door de setlist van Sizzla na te kijken en nummers met homofobe teksten te weren. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content