Opnieuw topdag met 150.000 bezoekers op Gentse Feesten

© Belga

De Gentse Feesten hebben op vrijdag 26 juli, net als op de openingszaterdag, 150.000 bezoekers gelokt.

De Gentse Feesten hebben op vrijdag 26 juli, net als op de openingszaterdag, 150.000 bezoekers gelokt.

De feesten in Gent lokten de voorbije dagen al 875.000 bezoekers en er wordt nog doorgegaan tot en met maandagnacht. Vrijdag bleek een absolute topdag, met erg veel bezoekers. Toch was er een klein dipje tijdens de regen. Ook zaterdagvoormiddag werd de feestenzone op een stevige regenbui en in de vooravond wordt er opnieuw een regenbui verwacht. Omdat het kwik kan stijgen tot 28 graden, is de waterbar opnieuw geactiveerd.

Enkele incidenten

Op de Vlasmarkt werd zaterdagochtend een valsmunter opgepakt. De man had briefjes van vijf euro nagemaakt, maar dat was zo amateuristisch gedaan dat een portier hem bij de kraag vatte. De voorbije dagen circuleerden ook valse briefjes van vijftig euro, maar er zijn geen nieuwe klachten meer binnengekomen.

Daarnaast moest er ook nog een man gered worden in het Baudelopark. “Onze ploegen merkten twee voeten onder een berg afval op”, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonalez. “Bleek dat een feestenganger zich te slapen had gelegd in een kartonnen doos, waarna de andere feestvierders netjes hun afval op dezelfde plaats hadden gelegd.” Veel last had het slachtoffer niet en verklaarde goed geslapen te hebben. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content