Opnieuw internationale awardnominatie voor Tomorrowland

Het gaat alleen maar crescendo met Tomorrowland. Na de nominatie voor de European Festival Awards, maakt het populaire dancefestival in Boom nu ook kans op een Pollstar Award.

Het dancefestival Tomorrowland in Boom heeft voor de tweede opeenvolgende week een nominatie in de wacht gesleept voor een internationale award. Na een nominatie voor de European Festival Awards hoort Tomorrowland nu ook tot de zes kanshebbers bij de prestigieuze Amerikaanse Pollstar Awards in de categorie International Music Festival of The Year.

De Pollstar awarduitreiking gaat voor de 24ste keer door en er wordt geselecteerd en gestemd door internationale professionals uit de hele muziekscène. In totaal zijn er dertig categorieën, waarbij zowel organisatoren als artiesten bekroond worden. Er zijn onder meer prijzen voor de beste tournee, de meest creatieve productie maar ook voor de beste makelaar of promotor.

In de categorie International Music Festival of The Year krijgt Tomorrowland concurrentie van de V Festivals en T In The Park (Groot-Brittannië), Primavera Sound (Spanje), Bluesfest Byron Bay (Australië) en Sweden Rock Festival. Vorig jaar won het Britse Glastonbury de award.

Tomorrowland is sinds zijn start in 2005 aan een steile opmars bezig in het internationale festivallandschap. Dit jaar waren de 180.000 tickets op één dag uitverkocht. Op de affiche stonden namen als David Guetta, Swedish House Mafia en Avicii.

De uitreiking van de Pollstar Awards gaat door op 7 februari in Los Angeles. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content