Openbare evenementen om veiligheidsredenen afgelast in Brussel

© Belga

De Anti-Sabam Street Rave van zaterdag en het muziekevenement Brüxsel Jardin op zondag zijn afgelast wegens de terreurdreiging.

Tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije op zondag zullen er geen extra maatregelen genomen worden.

Op zaterdag zou de Anti-Sabam Street Rave plaatsvinden aan het station Brussel-Noord, maar dat evenement werd door de Stad Brussel verboden. Op Facebook stonden er meer dan drieduizend mensen op aanwezig.

Ook het muziekevenement Brüxsel Jardin, dat zondag op het Poelaertplein zou plaatsvinden, is afgelast. Volgens het kabinet van Mayeur kwamen er te veel klachten van de buren binnen op het stadhuis. Zij vreesden voor geluidsoverlast. Op de Facebookpagina van de organisatie zelf wordt een andere reden aangehaald. “Met spijt in het hart moeten we aankondigen dat omwille van de terreurdreiging, de lokale autoriteiten ons hebben gevraagd om het evenement af te gelasten”, aldus Brüxsel Jardin.

Voor de wedstrijd tussen België – Hongarije zondag om 21 uur neemt de Stad Brussel geen verstrengde maatregelen, maar de bestaande regels moeten strikt nageleefd worden. “Er mogen geen televisieschermen naar de straat gericht worden en er mag geen alcohol verkocht worden na 23.00 uur in de nightshops”, stelt Fabrice Voogt, woordvoerder van burgemeester Yvan Mayeur (PS). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content