Ook Prince cancelt Europese tournee

© gf

Als gevolg van de aanslagen in Parijs heeft ook Prince beslist zijn Europese tournee te verdagen. Zijn passage in het Koninklijke Circus, eind december, wordt geschrapt.

De annulering van het Europese luik van Prince’s tournee trekt meteen een streep door het concert van 22 december in het Koninklijk Circus in Brussel.

“Wegens de tragische gebeurtenissen in Parijs, hebben de organisatoren beslist de Europese tournee te verdagen”, meldt Interconcerts. De Amerikaanse popartiest zou de concertreeks “Piano and a microphone” op 24 november openen in het Konzerthaus in Wenen. Het solo-optreden van de Minneapolis Kid omvatte een vijftiental data in twaalf landen, onder andere Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

In Parijs waren in december twee concerten gepland in Opera Garnier. Het optreden in Brussel zou het sluitstuk van de Europese tournee worden.

Sinds de aanslagen vrijdagavond in Parijs zijn al tal van optredens geschrapt. Dat was het geval van U2, Foo Fighters, Motörhead, Marilyn Manson, Mercury Rev, The Do, Nekfeu of Soprano.

Een van de belangrijkste doelwitten vrijdagavond was het optreden van de Californische band Eagles of Metal Death. In zaal Bataclan werden 89 mensen gedood. De balans van de aanslagenreeks staat op 129 doden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content