Ontspannen met streepje muziek tijdens de middag

© Midis-Minimes

Heel de zomer lang presenteert het festival Midis-Minimes elke middag een concert. Een ideale ontspanning voor wie moet werken.

Voor de 24ste keer presenteert het festival Midis-Minimes elke middag een streepje muziek. Ook deze zomer blijft het festival trouw aan zijn oorspronkelijke formule.

Elke weekdag kan het Brusselse publiek om 12u15 een concert van 35 minuten meepikken. Place to be is de Miniemenkerk of het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Zoals elk jaar is de programmering opgedeeld in vijf cycli. Die stemmen overeen met de weekdagen: op maandag komt traditionele muziek aan bod, op dinsdag oude muziek, op woensdag 18e-eeuwse muziek, op donderdag 19e-eeuwse muziek en op vrijdag een gevarieerd programma.

Wel speciaal aan deze editie is de aandacht voor Schumann en Pergolesi. Zo opent het festival met Schumanns ‘Celloconcerto’ door de jonge Belgische cellist Thibault Lavrenov, afsluiten doet het festival met Pergolesi’s ‘Stabat Mater’.

Zusterfestivals

Ook de Leuvense werkmens kan tijdens de zomer ’s middags eventjes uitblazen met wat muziek. Voor de negende keer presenteert De Zomer van Sint-Pieter op vier weekdagen om 12.15 uur een concert.

Twee jaar geleden sprong tot slot ook Waver op de muzikale kar: op dinsdag en donderdag programmeert het festival Maca-Minimes concerten in de binnentuin van het stadhuis van Waver en in de Saint-Jean Baptiste kerk.

Elien Haentjens

Midis-Minimes, elke weekdag tussen 1 juli en 27 augustus, Brussel. Tickets (met gedetailleerd programmaboekje) kosten 4 euro. Er zijn ook diverse abonnementen beschikbaar.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content