One Direction grote winnaar MTV Europe Music Awards

One Direction © Reuters

De Britse boysband One Direction won in het Schotse Glasgow drie MTV Europe Music Awards: Best Pop, Best Live en Biggest Fans.

One Direction heeft in het Schotse Glasgow drie MTV Europe Music Awards (EMA) in de wacht gesleept en was daarmee de grote winnaar van de avond. De Britse boysband won in de categorieën Best Pop, Best Live en Biggest Fans.

De prijs voor het beste nummer ging naar Ariana Grande met Problem (ft Iggy Azalea). Ariana Grande won ook nog de EMA-award voor beste vrouwelijke artiest. De Californische Katy Perry won die prijs vorig jaar, maar moest zich nu tevreden stellen met een beeldje voor haar videoclip van het nummer Dark Horse en de prijs voor beste “look”.

Beste mannelijke artiest was het Canadese tieneridool Justin Bieber. Het Australische viertal 5 Seconds of Summer mag zich ook bij de winnaars van de avond rekenen, want ging eveneens met twee awards naar huis: beste nieuwkomer en “Best Push”, ook een categorie voor nieuwe bands.

Ook Linkin Park (Best Rock), Thirty Seconds To Mars (Best Alternative), Nicki Minaj (Best Hip Hip), Calvin Harris (Best Electronic), Enrique Iglesias (Best World Stage), Bibi Zhou (Worldwide Act) en Ozzy Osbourne (Global Icon) werden bekroond.

MTV EMA is een jaarlijkse Europese awardshow van de muziekzender MTV, die zondagavond voor de 21ste keer plaatsvond. Volgend jaar is het Italiaanse Milaan gaststad voor het evenement. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content