Ondanks problemen toch 23.000 danceliefhebbers op Sunrise Festival

Sunrise Festival © Facebook

De financiële en juridische problemen van de voorbije maanden niet te na gesproken, heeft het Sunrise Festival in recreatiedomein De Lilse Bergen in Lille vrijdag en zaterdag in totaal 23.000 bezoekers een zonnige en stevige opener van het zomerfestivalseizoen bezorgd.

Na dj-kleppers als Mark with a K en Regi vrijdag, tekenden zaterdag onder meer Ms. Dynamite, The Oddword en Danny Byrd present op de tweede editie van het dance-evenement.

De organisatie achter het Sunrise Festival, Sunfest, kwam na tegenvallende bezoekersaantallen vorig jaar in financiële problemen terecht en werd eind mei uiteindelijk failliet verklaard, nadat men eerder bescherming had aangevraagd tegen de schuldeisers. De ticketverkoop ging echter door en niet lang daarna nam een nieuwe vennootschap Sunfest over met toestemming van rechter en curatoren.

De voorbereiding van het eigenlijke festival raakte op die manier nog tijdig afgerond. “We hebben er dit jaar voor gekozen om de productiekosten drastisch te verlagen”, zegt woordvoerder Danny Vermeijen. “Op die manier beschikten we ditmaal niet over wereldtoppers van artiesten, maar kregen we meer fans over de vloer die voor de sfeer waren afgezakt.” De organisatie denkt met de 23.000 bezoekers en hun consumptiegedrag voldoende middelen te hebben verzameld om volgend jaar een derde editie te kunnen realiseren, maar uitsluitsel daarover volgt allicht pas binnen enkele weken of maanden.

Volgens de organisatie verliepen beide festivaldagen zonder noemenswaardige incidenten. De Turnhoutse lokale politie voerde met de hulp van enkele andere korpsen wel grondige drugscontroles uit en betrapte vrijdag twee dealers op heterdaad. Zij werden aangehouden, terwijl vijftien festivalgangers met drugs op zak van het terrein verwijderd werden en niet meer welkom waren. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content