Obama zingt the blues met BB King, Buddy Guy en Mick Jagger

© Reuters

Barack Obama heeft zich opnieuw van zijn meest muzikale kant laten zien. Deze keer zong hij in gezelschap van blueslegende BB King, Buddy Guy en Mick Jagger de bluesklassieker ‘Sweet Home Chicago’ mee.

Op 19 januari deed president Barack Obama zich opmerken toen hij in de beroemde Apollo in New York enkele zinnen zong van de klassieker “Let’s Stay Together” van soullegende Al Green. Het Amerikaans staatshoofd heeft het nu ook geweten op een speciale bluesavond in het Witte Huis in Washington.

Buddy Guy, BB King en Mick Jagger

“Ik hoorde dat u Al Green zong. U bent aan iets begonnen. U moet ermee doorgaan’, zo porde blueslegende Buddy Guy de machtigste man van de VS aan op het moment dat hij zijn optreden wilde beginnen.”Ah nee, vanavond niet”, protesteerde Obama nog even.

Guy vond op het podium ‘medeaanstokers’ in legendes als “The King of Blues” BB King en Mick Jagger, die zich in het oer-Stones-verleden ook aan de blues waagde.

‘Come on Baby, baby don’t you want to go’

Obama bond in, pakte een micro en zong onder gejoel van zijn echtgenote Michelle ‘Come on Baby, baby don’t you want to go’, het refrein van één van de meest bekende liedjes van Robert Johson, “Sweet Home Chicago”. Buddy Guy nam de microfoon niet meteen over als Obama hem wilde overhandigen.

De president sloot zijn muzikale bijdrage af met de woorden ‘Sweet Home Chicago’. Die stad in Illinois is overigens het politieke bolwerk van de Amerikaanse president. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content