Oaktree, Delv!s en Champs naar Deep In The Woods

© gf

Oaktree, de jonge Antwerpse artiest die atmosferische electronica uit zijn mouw schudt, staat net als Delv!s, het Britse Champs, en sessiemuzikant Sinkane op het groene festival Deep In The Woods.

Het groene zomerfeest Deep In The Woods is rond met de programmatie voor de vierde editie die opnieuw plaatsvindt op het recreatiedomein Massembre, een klein gehucht in de Ardennen.

Niels Delvaux, alias Delv!s, liet vorig jaar al horen dat hij over een van de beste soulstemmen van het land bezit, onder meer in de Wabief?!-tent op Pukkelpop. Hij zal een hele week resideren op Deep In The Woods om er te werken aan zijn debuutalbum. Het resultaat hoor je op de slotdag van het festival.

Oaktree is het interessante project van Adriaan de Roover uit Kalmthout. Hij brengt sferische en betoverende electronica die balanceert tussen de dansvloer en de huiskamer. De bosrijke omgeving van het festival in Heer-Sur-Meuse – een klein gehucht in de Ardennen – vormt dus een ideaal decor voor de muziek van de jonge Antwerpenaar.

Champs is het Britse collectief rond de broers Michael en David Champion die de melancholische melodieën aan elkaar rijgen. De uit Soedan afkomstige Brooklynite Ahmed Gallab, opererend onder de artiestennaam Sinkane, werkte eerder al mee aan indie afro projecten met artiesten zoals Caribou en Yeasayer.

De affiche werd verder vervolledigd met het Spaanse Depedro van Jairo Zavala (Amparanoia, Calexico) en Nicolas Michaux, de voormalige zanger van Eté 67.

Bands als Madensuyu, Marissa Nadler en Chad Vangaalen hadden al eerder bevestigd.

Originele muziekbeleving

Deep in the Woods vindt plaats van vrijdag 6 tot zondag 8 september. Tickets voor het hele weekend kosten 30 euro. Net als de twee vorige edities zweert het festival bij het kleinschalige en ligt de klemtoon op originele muziekbeleving van zowel artiest als publiek. Naast kamperen kun je er (al dan niet met je gezin) ook het hele weekend lang verblijven in een chalet. Alle kamers zijn intussen al gereserveerd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content