Nooit eerder gehoorde Cobainsong in re-release Montage of Heck

© -

Fans van Nirvana zullen een nooit eerder uitgebrachte song van Kurt Cobain kunnen horen wanneer de documentaire Montage of Heck deze maand uitgebracht wordt in de bioscoop.

Filmmaker Brett Morgen heeft het lied de film in kunnen smokkelen zonder aan de beelden te moeten prutsen. Montage of Heck zal er dus hetzelfde uitzien als toen hij op HBO vertoond werd, en Morgen weigert te zeggen waar hij het muziekfragment verstopt heeft. “Ik wil niet dat mensen het meteen gaan opnemen met hun smartphones”, aldus de filmmaker aan Billboard.

Morgen heeft de onbekende song ontdekt tussen een stapel demotapes die hij gebruikte voor de montage van de film. Billboard schrijft dat Cobain in falsetto zingt en dat Nirvanafans de sfeer van het nummer meteen zullen voelen, ook al zijn de lyrics amper verstaanbaar. Het magazine vergelijkt Cobains zangkunsten tijdens dit nummer met die van Brian Wilson.

Morgen schat dat de song in 1991 was opgenomen. De cassette waar de totnogtoe onbekende track opstond bevatte immers ook een ruwe versie van Old Age, een nummer dat Cobain schreef tijdens de sessies van Nevermind.

In mei maakte de filmmaker al bekend dat hij grote plannen had voor een Montage of Heck-soundtrack, die volgens hem een schatkist zou moeten worden vol onuitgebrachte Cobain songs. “Er is zoveel fantastisch materiaal dat de wereld zou moeten kennen. Toen ik klaar was met monteren had ik nog zoveel songs over: daar moest echt iets mee gedaan worden.” Een exacte releasedatum voor de soundtrack is er nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content