Noel Gallagher kondigt soloalbum High Flying Birds aan

In Londen gaf Noel Gallagher een persconferentie waarin hij plannen voor twee soloalbums bekend maakte.

Toen hij Oasis vaarwel zei, zwoer de gitarist zorgvuldig na te denken over zijn volgende project. Geruchten deden al langer de ronde dat Gallagher met iets bezig was, en nu wordt duidelijk wat.


Afgezien van twee optredens voor het Teenage Cancer Trust trad hij sinds de split van Oasis zelden in het openbaar op. Vandaag hield hij plots een persconferentie om zijn plannen voor zijn solocarrière bekend te maken.


Het nieuwe album ”High Flying Birds’ komt deze herfst uit op Gallaghers eigen label Sour Mash. Producer van dienst is David Sardy, hij werkte eerder al mee aan de Oasisplaten. Een eerste single moet nog aangekondigd worden, maar er zijn wel tourplannen later dit jaar en een tweede album in 2012. Dat wordt een samenwerking met de electroband The Future Sound Of Londononder hun alias Amorphous Androgynous.


Broerlief Liam Gallagher, die na Oasis de rockgroep Beady Eye oprichtte, liet daarnet volgende niet geheel subtiele tweet los op de wereld: shitbag, in hoofdletters. De vete tussen de twee is legendarisch en blijkt ook na het einde van Oasis springlevend.


‘High Flying Birds’ verschijnt op zeventien oktober en bevat volgende tracks:

Everybody’s On The Run

Dream On

If I Had A Gun…

The Death Of You And Me

(I Wanna Live In A Dream In My) Record Machine

AKA…What A Life!

Soldier Boys And Jesus Freaks

AKA…Broken Arrow

(Stranded On) The Wrong Beach

Stop The Clocks


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content