Noel Gallagher haalt uit naar Miley Cyrus en consorten

© Reuters

Dat Noel Gallagher niet op zijn mondje gevallen is, weten we al langer dan vandaag. Met het einde van 2013 in zicht, vond de ex-Oasis gitarist en songwriter het tijd om zijn collega’s eens stevig door de mangel te halen. Miley Curys, Robin Thicke en Lady Gaga kregen het hard te verduren, maar ook de Canadese indieband Arcade Fire werd met de grond gelijk gemaakt.

In een interview met Rolling Stone noemde Noel Gallagher de Blurred Lines-zanger Robin Thicke een one hit wonder en vergeleek hem met ‘die ene kerel van Gangnam Style.’ Miley Cyrus werd op haar beurt bekritiseerd voor haar ‘gênante’ gedrag tijdens recente optredens en werd ervan beschuldigd ‘alle andere vrouwelijke artiesten vijf jaar terug in de tijd te katapulteren.’ Het provocerende gedrag van Miley deed hij af als een excuus voor haar gebrek aan talent.

‘iedereen kan zich schandalig gedragen’

‘Wees braaf in plaats van overdreven extravagant en ongepast. Iedereen kan zich schandalig gedragen! Ik zou nu ook naar jullie kantoor kunnen gaan en fucking poepen op een hardgekookt ei. Mensen zouden zeggen ‘wow, fucking hell, dit is schandalig,’ aldus Gallagher over het gedrag van de Wrecking Ball-zangeres. Lady Gaga scheerde hij over dezelfde kam als Cyrus. ‘Als ze het hiervoor genoemde ei waar zij haar behoefte op gedaan heeft zouden bevriezen, zou vast iemand het kunst noemen. ‘ Hij besloot dan ook dat ‘de sisters were not doing it for themselves’. De muziek van Adele en Emeli Sandé vond hij al meer geloofwaardig, al noemde hij het wel ‘muziek voor fucking oma’s’.

Arrogante zakken

Daar stopte zijn tirade niet, want ook Arcade Fire vindt de artiest je reinste onzin. Hoewel hij hun laatste dubbelalbum Reflektor nog niet gehoord heeft, vindt hij dat ze zichzelf met een koevoet uit hun eigen assholes moeten halen. ‘Wie heeft er de tijd in 2013 om 45 minuten naar één album te zitten luisteren? Hoe arrogant zijn die mensen wel niet dat ze denken dat iemand de tijd heeft om anderhalf uur naar een fucking dubbelalbum te luisteren?’ aldus Gallagher over de indieband. ‘Dit zijn niet de jaren zeventig,’ roept hij uit.

De genieën van 2013 Voor Kanye West maakt hij echter wel een plaatsje vrij op zijn iPod. Diens laatste album Yeezus vond hij ‘fucking great.’ Vooral Black Skinhead vindt hij fantastisch. ‘Het heeft een geweldige lo-fi, punk vibe,’ zei hij over dat specifieke nummer. Ook David Bowie werd geprezen door de artiest voor zijn comeback plaat The Next Day die de Brit beschreef als een ‘meesterwerk. Ook het nummer Get Lucky van Daft Punk viel in de smaak dit jaar bij de artiest die het ‘simpel en briljant’ noemde. Over de laatste plaat van de Arctic Monkeys had hij een gemengde mening. De ene helft was ‘echt fucking goed’ en de andere helft maar niks. De voormalige Oasis-ster is het zwart-wit denken duidelijk nog niet afgeleerd dus. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content