No Doubt haalt videoclip offline wegens klachten

© reuters

No Doubt, de band rond frontvrouw Gwen Stefani, haalt de videoclip van hun nieuwe single Looking Hot van het internet na klachten van de Native American gemeenschap.

De videoclip van No Doubts nieuwe single, Looking Hot, werd van het internet gehaald nadat het klachten regende van de Native American gemeenschap. In de videoclip zien we hoe een als indiaan verkleedde Gwen Stefani wordt gevangengenomen door een bende strak in het pak gestoken cowboys.

Na een golf van klachten haalde de band de videoclip offline, en plaatste de band rond Gwen Stefani een persbericht op hun website waarin te lezen stond dat het hen speet anderen mogelijk te hebben beledigd. “No Doubt is een multiraciale groep, en onze fundamenten zijn zowel gebouwd op diversiteit als op respect voor andere culturen. Met onze video hebben we nooit de bedoeling gehad de Native American gemeenschap, hun cultuur of hun geschiedenis te beledigen, te kwetsen of te trivialiseren.

“We hebben vooraleer we aan de opnames begonnen verschillende vrienden van Native American afkomst en experts van de universiteit van Californië geraadpleegd, maar beseffen nu dat we mensen hebben gekwetst”, gaat No Doubt verder.

“We bieden de Native American gemeenschap en alle anderen die zich door deze video mogelijk beledigd voelen onze oprechte excuses aan. ”

Looking Hot werd verwijderd van Youtube en VEVO, maar is voorlopig wel nog beschikbaar op Vimeo.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

No Doubt – Looking Hot (Official video) from Flochjan on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content