Nieuwe video voor Björks ‘Mutual Core’

Geef de Ijslandse Björk een zandbak en je weet dat ze niet zomaar een kasteeltje zal bouwen. Dat doet ze ook niet in de nieuwe videoclip van Mutual Core.

In de – nogal verontrustende – clip van Mutual Core, een nakomertje van Björks Biophilia uit 2011, zien we hoe de zangeres, half verzwolgen in het zand, wordt omringd door kleurrijke ‘zandwezens’. Wanneer loeiharde breakcore-beats plots haar brave orgeltje verdringen (het nummer is een samenwerking tussen Björk, Matthew Herbert en de Britse dubstepband 16bit) veranderen de eerst nog onschuldige creaturen in vulkanische monsters van vervaarlijk allure.

Het nummer, dat de subtitel Tectonic Plates, chords draagt, is een knappe metafoor voor menselijke relaties. Die worden in Mutual Core vergeleken met de platentektoniek, die verklaart hoe verschillende aardplaten onafhankelijk van elkaar bewegen en zo aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaken. You know I gave it all / Can you hear the effort of the magnetic strife? / Shuffling of columns / To form a mutual core… straffe woorden.

Mutual Core is een sterk nummer met een bijzonder explosieve clip. Best niet naar kijken op een lege maag. (RL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content