Nieuwe single Rufus Wainwright

Rufus Wainwright heeft een nieuwe single ‘Out Of The Game’ op het internet geplaatst. Het nummer staat ook op Wainwright’s gelijknamige zevende album dat op 20 april verschijnt.

Rufus Wainwright brengt op 20 april zijn zevende album ‘Out Of The Game’ uit. De Amerikaanse singer-songwriter geeft een voorsmaakje met een nummer dat al op het internet te beluisteren is. Wainwright nam de single ‘Out Of The Game’ op met The Dap Kings, beter bekend van de samenwerking met Sharon Jones en Amy Winehouse.

Mark Ronson Het gelijknamige album is geproduced door Mark Ronson, de sterke man achter ‘Back to Black’ van Amy Winehouse. Ronson is ervan overtuigd dat Wainwright’s nieuwe plaat het beste werk uit zijn carrière is.

Volgens Wainwright himself is ‘Out Of The Game’ zijn meest poppy album. Zijn inspiratie haalde hij vooral bij groten als Elton John, Freddie Mercury en David Bowie. In een interview met Stereogum zei hij: “I hate to say it, but it’s kind of a very manly record, I think, which I think is cool. I’ve certainly made enough gay records.”

Gastmuzikanten De Amerikaanse singer-songwriter kon op heel wat collaboraties rekenen voor zijn opvolger uit 2010, ‘All Days Are Nights: Song for Lulu’. Op zijn nieuwe spelen onder meer Wilco-gitarist Nels Cline, Nick Zinner van de Yeah Yeah Yeahs, Andrew Wyatt van Miike Snow, Sean Lennon en zus Martha Wainwright mee.

Aan NME vertelde Wainwright dat het album uit twee delen bestaat. Zijn moeder, folkartieste Kate McGarrigle, overleed in 2010 aan kanker. Volgens Wainwright is die donkere periode goed te horen op ‘Out of The Game’. Het album bevat ook een deel met vreugdevolle songs door de geboorte van zijn dochter Viva.Het album ‘Out Of The Game’ verschijnt op 20 april en bevat twaalf nummers:

1. Out of The Game
2. Jericho
3. Rashida
4. Barbara
5. Welcome To The Ball
6. Montauk
7. Bitter Tears
8. Respectable Dive
9. Perfect Man
10. Sometimes You Need
11. Song Of You
12. Candles
(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content