Nieuwe New York Dolls in maart

De legendarische proto-punkers van de New York Dolls brengen op 14 maart hun nieuwe album ‘Dancing Backwards in High Heels’ uit.

Of de Dolls zich nog even vlot op hun hoge hakken bewegen als in 1973 valt te betwijfelen, de enige twee nog overlevende bandleden (David Johansen en Sylvain Sylvain) zijn ondertussen ook al 60 en 61 jaar oud.

De New York Dolls waren medio jaren 70 eerder berucht dan beroemd. Ze zagen eruit als doorzopen travestieten en hun mix van glamrock, garage en rhythm and blues klonk even smerig als opzwepend. Ondanks het feit dat ze later dozijnen andere bands zouden beïnvloeden en met hun look en gitaargeluid de basis legden voor de punk, hebben de Dolls tijdens hun korte bestaan nooit het succes gekend dat ze eigenlijk verdienden.

In 2004 nodigde Morissey de band uit voor een reünieconcert op het Londense Meltdown Festival en sindsdien spelen Johansen en Sylvain met de nieuw samengestelde New York Dolls weer live en namen ondertussen al twee studioalbums op. Als in maart ‘Dancing Backwards in High Heels’ uitkomt zullen ze in de jaren 2000 al meer albums uitgebracht hebben dan in de jaren 70 toen de teller na ‘Too Much Too Young’ noodgedwongen op twee bleef staan.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content