Nieuwe bootlegs Johnny Cash uit in februari

In februari verschijnt ‘Bootlegs 2: From Memphis to Hollywood’, een dubbel-cd die voornamelijk onuitgegeven materiaal uit de beginperiode van Johnny Cash bevat.

Op 22 februari bij de platenboer: ‘Bootlegs 2: From Memphis to Hollywood’, een dubbel-cd met onuitgebrachte demo’s, b-kantjes en outtakes die vooral dateren uit de beginperiode van Johnny Cash.

Op cd 1 prijken nooit eerder gereleasete demo’s en outtakes uit Johnny Cash’ tijd bij ‘Sun Records’, een label dat ook onderdak gaf aan onder meer Elvis en Roy Orbison. Voorts bevat de cd een door Johnny Cash gepresenteerde radio-uitzending.

Op de tweede cd staan b-kantjes en outtakes die dateren uit de periode dat Johnny Cash onder contract lag bij Colombia Records, en singles die zijn albums niet haalden.

In februari is het overigens precies een jaar geleden sinds ‘Ain’t No Grave’ verscheen, het zesde album uit de door Rick Rubin geproducete reeks ‘American Recordings’. Het titelnummer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content