Nieuwe album U2 meteen gratis op iTunes

© AFP

De populaire Ierse rockband U2 brengt met “Songs of Innocence” een nieuw album uit, dat onmiddellijk gratis beschikbaar zal zijn op iTunes.

Dat heeft de Bono op de persconferentie van Apple gezegd. Applebaas Tim Cook stelde tijdens deze belangrijke persvoorstelling twee nieuwe iPhones, een nieuw horloge, de Apple Watch en een nieuwe manier van betalen, Apple Pay, voor.

Samen met U2 bracht Tim Cook ook het nieuws van de gratis lancering van het nieuwe album van U2 op iTunes. Hij noemde het ’the biggest album release in the history of music.’

Terug naar de roots

Songs of Innocence telt 11 nummers en is vanaf vandaag gratis beschikbaar in 119 landen via iTunes, iTunes Radio en Beats Music.

Het is het eerste album van de Ierse groep in vijf jaar. “We wilden een persoonlijk album maken’ vertelde Bono in een exclusief interview met Rolling Stone op de dag voor de Apple persconferentie.

“We wilden uitzoeken waarom we in een band zitten, hoe de relaties binnen de band, met onze vrienden, geliefden en familie zijn. Het hele album draait rond onze eerste reizen: geografisch, spiritueel en seksueel.

In muzikaal opzicht gaat de band terug naar zijn roots, naar de muziek waar de band in de jaren zeventig graag naar luisterde: van punkrock tot David Bowie, glam rock, vroege electronica en Joy Division.

Het album Songs of Innocence is te vinden op de homepage van de iTunes Store.

MS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content