Nieuw onderzoek geopend naar belangenvermenging en fraude bij Tomorrowland

Tomorrowland © Belga

De Antwerpse afdeling van het parket Antwerpen heeft officieel een onderzoek geopend naar onder meer mogelijke belangenvermenging, fraude en omkoping in verband met het toekennen van een milieuvergunning aan het festival Tomorrowland. “Dit begint te lijken op een lastercampagne”, reageert woordvoerster Debby Wilmsen in verschillende media.

Het parket bevestigt dinsdagavond het onderzoek en specifieert dat het gaat om een nagenoeg automatisch gevolg van de klacht die meester Griet Cnudde eind mei indiende bij de federale politie. Dat er officieel een onderzoek is opgestart, betekent volgens het parket dan ook nog lang niet dat er ook effectief strafbare feiten werden gepleegd.

Cnudde verdedigt de omwonenden van Tomorrowland die het festival dit jaar vanwege overlast wilden laten verbieden via een kort geding, maar van de rechter ongelijk kregen. De klacht die de advocate eind mei indiende handelt dan weer onder meer over het feit dat de leden van de Antwerpse provincieraad gratis tickets ontvingen voor de tiende editie van het dancefestival dit jaar, tijdens een dubbelweekend op 18-20 en 25-27 juli.

Daarnaast wil Cnudde ook dat de financiële steun van de festivalorganisatie aan de gemeentes Boom en Rumst onderzocht wordt. Volgens Cnudde gaven de “geschenkjes” van Tomorrowland aan de provincieraadsleden en de gemeentes Boom en Rumst “op zijn minst een schijn van partijdigheid” inzake het toewijzen van de milieuvergunning.

De festivalorganisatie antwoordt dinsdagavond dat ze nog niet gecontacteerd is door het parket aangaande een lopend onderzoek, maar dat de rechter in kort geding eind juni al stelde dat “de overlastcompensatie voor de gemeentes Boom en Rumst en de huurafspraken met de provincie Antwerpen het correct verlenen van de nodige vergunningen niet in de weg stond”. Tomorrowland is niet opgezet met deze lastercampagne, en wil zich nu volledig concentreren op de organisatie van de tiende verjaardagseditie. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content