Nieuw festival in Hasselt voor pre-Pukkelpoppers

© BELGA

Om tieners tussen 12 en 15 jaar de kans te geven hun eerste festivalervaring op te doen in een veilige omgeving, zal het stadsbestuur van Hasselt het nieuwe evenement ‘We R Young’ op poten zetten. “Het festival is bedoeld voor jongeren die nog niet op Pukkelpop terecht kunnen”, aldus schepen van Evenementen, Gerald Corthouts (CD&V).

“De stad Hasselt is bij uitstek een evenementenstad met meer dan 2.000 evenementen per jaar”, aldus schepen van Evenementen Gerald Corthouts. “Bij de evaluatie van het evenementenbeleidsplan merkten we dat er voor de doelgroep 12 tot en met 15-jarigen echter vrij weinig georganiseerd werd. Daar willen we vanaf dit jaar verandering in brengen.” Liveconcerten behoren duidelijk tot de interessesfeer van deze doelgroep.

“Omdat Hasselt de thuishaven is van het toonaangevend festival Pukkelpop, waar 12- tot en met 15-jarigen nog niet echt terecht kunnen, willen we voor hen een gelijkaardige ervaring creëren”, aldus Corthouts. “We R Young moet een veilige en duurzame omgeving zijn waar deze jongeren van muziek kunnen genieten.” De dienst evenementen slaat voor dit initiatief de handen in elkaar met de jeugddienst van de stad. Over de concrete invulling van het festival, zoals de locatie, groepen en datum, wordt woensdag meer uitleg gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content