‘Nieuw’ Beastie Boys Album komt uit volgende lente

Beastie Boys zetten uitgesteld album Hot Sauce Committee Part 1 integraal op… Hot Sauce Committee Part 2‏

Het is zuiver toeval, maar deel twee van het Beastie Boys album Hot Sauce Committtee komt eerder uit dan deel één. Nog straffer zelfs, de nummers die de band oorspronkelijk voor deel één opnam, zullen binnenkort op het tweede deel staan.


Aanvankelijk zou Hot Sauce Committee part I in 2009 zijn verschenen, maar toen werd bij bandlid Adam “MCA” Yauch kanker vastgesteld. De succesvolle hiphopformatie stelde daarom de release uit. En uitstel blijkt in dit geval geen afstel te zijn, want de nummers zullen dus nu te beluisteren zijn op Hot Sauce Committee twee.

Volgens MCA hebben ze wel aan andere nummers gewerkt, maar pasten de tracks van het eerste deel gewoon veel beter. Hij voegt hieraan toe dat het album nu tenminste op tijd in de rekken zal liggen. Ze bezitten een gezonde dosis humor, de jongens van de Beastie Boys.


Het is van 2007 geleden dat de Beastie Boys een album uitbrachten. Toen sleepten ze met Mixed Up een Grammy Award in de wacht. De langverwachte opvolger zal volgende lente verschijnen.

Nike Van den Buys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content