Nieuw album van Pink Floyd bevat achttien nummers

© GF

Op 10 november verschijnt het nieuwe album van Pink Floyd. ‘The Endless River’ bevat 18 nummers . De laatste officiële studioplaat van de legendarische Britse band dateert uit 1994: ‘The Division Bell’.

Het nieuwe album van Pink Floyd zal achttien nummers bevatten, zo heeft de legendarische Britse rockgroep maandag volgens SkyNews bekendgemaakt. “The Endless River” is eigenlijk oud materiaal, maar het bereikte nooit eerder het publiek.

Pink Floyd bestaat na de dood van toetsenist Rick Wright in 2008 momenteel maar uit twee leden: zanger/gitarist David Gilmour en drummer Nick Mason. Zij beluisterden materiaal opnieuw dat zij in 1993 samen met Wright hadden opgenomen voor het laatste studio-album van de band, “The Division Bell”, maar dat niet was weerhouden.

Hulde aan Wright

Volgens Gilmour gaat het om meer dan twintig uur muziek. Sommige stukken werden opnieuw opgenomen of kregen toevoegingen. Er is ook studiotechnologie aangewend om het als een Pink Floyd album van de 21ste eeuw te laten klinken, zo legde de gitarist uit. Het resultaat is achttien tracks waarvan alleen “Louder Than Words” gezongen is, met een tekst van Polly Samson, echtgenote van Gilmour.

Volgens Mason is het album een hulde aan Wright. “Ik denk dat dit album een goede manier is om te erkennen wat hij was en hoe zijn spel tot het wezen van de Pink Floyd sound behoorde”.

Het album verschijnt op 10 november in een waaier van formats. De hoes is door de achttienjarige Egyptenaar Ahmed Emad Eldin ontworpen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content