Nieuw album George Michael op komst

De Britse popster George Michael maakte zijn eerste nieuwe studio-album in tien jaar aan.

De Britse popster George Michael (50) zal op 17 maart een nieuw studio-album lanceren met nieuwe uitvoeringen van zijn bekendste nummers, alsook covers die hij in 2011 en 2012 reeds live bracht tijdens zijn Symphonica-tournee. Het album werd tijdens deze tournee opgenomen en draagt dezelfde titel. Het gaat tevens om het laatste album dat mee geproduceerd werd door Phil Ramone, die op 30 maart 2013 overleed.

Symphonica belooft andermaal dus geen nieuw werk van de Brit, wiens laatste echte studio-album Patience al dateert van 2004. De zanger moest in november 2011 gehospitaliseerd worden in Wenen wegens een bijna fatale longontsteking, maar hervatte nadien zijn tournee. Zijn comeback werd echter bemoeilijkt door een auto-ongeluk in mei 2013, waarbij de zanger uit een rijdende Range Rover viel en opnieuw in het ziekenhuis belandde met een hoofdwonde. Een eerder aangekondigd dance-album zag daardoor nooit het licht.

De eerste single van Symphonica wordt Let Her Down Easy, een nummer van Terence Trent D’Arby. Een gelijknamige documentaire zal in maart in première gaan in Londen. George Michael verkocht als hitmaker van Wham! en solo-artiest wereldwijd meer dan 120 miljoen platen.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content