Netsky schenkt geld van Vlaamse Cultuurprijs aan Artsen Zonder Grenzen

© Studio Brussel

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft tijdens Music For Life in De Schorre de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek uitgereikt aan Netsky. Die heeft het grootste deel van die prijs aan een goed doel geschonken.

Dat Netsky, artiestennaam van Boris Daenen, de Cultuurprijs had gewonnen, was vorige maand al bekendgemaakt, maar de geplande uitreiking tijdens SOUND/CHECK van Poppunt moest omwille van de terreurdreiging uitgesteld worden. Woensdag kreeg Netsky tijdens het liefdadigheidsevenement van radiozender Studio Brussel de prijs alsnog in handen. Hij trakteerde er het publiek meteen op een verrassingsoptreden.

“Netsky is een fenomeen in de dance scene. Op en top Belgisch, maar met een ongelooflijke wereldwijde uitstraling. Met zijn opzwepende muziek krijgt hij hele zalen, pleinen en festivalweides aan het dansen, vanaf de eerste noten”, zo prees Gatz de artiest. Het is de eerste keer dat de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek wordt uitgereikt aan een muzikant uit de dance scene. De jury beschouwt de prijs, goed voor 12.500 euro, als een erkenning van het belang van dance en elektronica in de nationale popmuziek.

Omdat Netsky het naar eigen zeggen moeilijk heeft met geldprijzen, schenkt hij 10.000 euro aan Artsen Zonder Grenzen, één van de meer dan 1000 goede doelen van Music For Life.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content