Nemen Foo Fighters nieuw album op in 12 verschillende studio’s?

© gf

In augustus maakte Dave Grohl bekend dat er nieuw materiaal voor een album van Foo Fighters op komst was. Hij voegde er bovendien aan toe dat ze een album wilden maken zoals nog nooit iemand het gedaan had.

De speculaties gingen van opnames in de ruimte tot een live-album maken tijdens een optreden. Het muziekmagazine Billboard publiceerde zopas zijn eigen vermoeden: een album met twaalf opnames in twaalf verschillende opnamestudio’s in twaalf verschillende steden. In datzelfde magazine vertelde een bron dicht bij Grohl dat de leadzanger op zoek was naar twaalf iconische studio’s. Hij zou onder meer gescout hebben in Los Angeles, Chicago, New York en, natuurlijk, Seattle.

Met zijn documentairefilm ‘Sound City’ beweest Grohl al dat hij eerbied heeft voor iconische muziekstudio’s. De film vertelt het verhaal van de legendarische Sound City Studios in Los Angeles. Met zijn band rondtrekken langs twaalf verschillende studio’s zou dus zeker kunnen. Binnenkort zullen we zeker uitsluitsel krijgen over de grootse plannen van Foo Fighters. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content