Neil Young’s nieuwste album krijgt cd-release

De bundeling akoestische covers die Neil Young onlangs uitbracht op vinyl krijgt op 23 mei ook een cd-release. De songs werden opgenomen in een ouderwetse Voice-o-Graph-cabine. Bekijk de video voor de song ‘Needle of Death’ van Bert Jansch.

Op Record Store Day dropte rockveteraan Neil Young zijn nieuwste album in de rekken. ‘A Letter Home’, opgenomen met Jack White en uitgebracht via diens Third Man Records-label in Nashville, verscheen echter enkel op vinyl. Ome Neil laat nu weten dat zijn 35ste studioplaat ook een cd-release krijgt in deluxe-verpakking, inclusief downloadkaart, een booklet, de making-of op dvd en enkele vinyls.

‘A Letter Home’ wordt beschreven als ‘een ongehoorde collectie van herontdekte nummers uit het verleden, opgenomen op oude elektro-mechanische technologie die de essentie van iets dat voor eeuwig in de vergetelheid zou zijn geraakt, vat en de wereld instuurt.’

Concreet bevat het album elf lo-fi akoestische covers van collega-artiesten zoals Bob Dylan (‘Girl From The North Country’), Willie Nelson (‘On The Road Again’) en Bruce Springsteen (‘My Hometown’). De bundel klassiekers werd opgenomen in een eenvoudige gerenoveerde Voice-o-Graph-cabine uit 1947. Dat is te zien in de video die hij liet inblikken voor de cover ‘Needle of Death’ van Bert Jansch.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘A Letter Home’, zijn de meest low-tech ervaring ooit, komt uit op 23 mei en bevat volgende songs.:

1. A Letter Home intro
2. Changes (Phil Ochs)
3. Girl from the North Country (Bob Dylan)
4. Needle of Death (Bert Jansch)
5. Early Morning Rain (Gordon Lightfoot)
6. Crazy (Willie Nelson)
7. Reason to Believe (Tim Hardin)
8. On the Road Again (Willie Nelson)
9. If You Could Read My Mind (Gordon Lightfoot)
10. Since I Met You Baby (Ivory Joe Hunter)
11. My Hometown (Bruce Springsteen)
12. I Wonder If I Care as Much (Don Everly)

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content