Neil Young werkt samen met Daniel Lanois

Neil Young werkt voor zijn 34e album samen met superproducer Daniel Lanois.

Naar zowat jaarlijkse gewoonte komt Neil Young weer met een nieuwe plaat. Zijn 34ste alstublieft – live albums niet meegerekend. Dat meldt zijn ex-collega van CSN&Y David Crosby in een interview aan Rolling Stone. The Godfather of Grunge werkt voor zijn nieuweling (werktitel: Twisted Road) samen met Daniel Lanois, de gelauwerde producer die onder andere U2’s Achtung Baby en The Joshua Tree, en Bob Dylans Time Out Of Mind produceerde. Wij kennen hem ook van de Black Dub sessions met onze Vlaamse Trixie Whitley.

De 64-jarige Young kiest met Lanois voor het eerst in zijn ondertussen al een halve eeuw durende carrière voor een grote naam als producer. Niet dat de overproductieve muzikant/filmmaker (onder het pseudoniem Bernard Shakey regisseerde hij een vijftal langspelers) zijn nog steeds gigantische populariteit moet opkrikken, maar laten we hopen dat de nieuwe kan compenseren voor het matig ontvangen Fork In The Road van vorig jaar.

Een releasedatum voor de nieuwe plaat is nog niet aangekondigd, maar Young begint op 18 mei wel aan zijn Twisted Road-tour doorheen de Verenigde Staten.

We vermoeden dat David Crosby trouwens maar wat graag een handje wil toesteken op het nieuwe album.”Ik heb hem gezegd, als je een harmonie wil, stel ik me kandidaat. Neil antwoordde: Als ik iemand nodig heb, ben je de eerste die ik bel.” Aldus een hoopvolle Crosby. We vragen ons af wat Stills en Nash daar zoal van denken.

Sanne Jehoul

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content