Neil Young last optreden op Pukkelpop af

Neil Young & The Crazy Horse zal de tweede concertdag van Pukkelpop niet afsluiten. Young blaast de rest van zijn tournee af na een ongeval.

Neil Young & The Crazy Horse zou de tweede concertdag van Pukkelpop, op vrijdag 16 augustus, afsluiten, maar dat gaat niet door. Neil Young heeft dat optreden en de rest van zijn Europese optredens afgeblazen. Dat staat te lezen op diens website. Op zijn website verontschuldigt de muzikant zich. ‘Net zoals jullie zijn, zijn wij ontgoocheld over deze spijtige gang van zaken.’

De Amerikaanse rockster Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse annuleren hun optreden op Pukkelpop. Dat heeft de organisatie “met grote spijt” bekendgemaakt. Een ongeval van één van de leden van Crazy Horse zou aan de basis liggen van de afzegging.

De organisatie citeert in het persbericht een mededeling van Neil Young. “Als gevolg van een ongeval waarbij Crazy Horse is betrokken, zijn de resterende optredens van de tour van Neil Young and Crazy Horse in Europa en de Britse eilanden geannuleerd”, zo luidt het bericht op de website van de legendarische rockster.

Neil Young and Crazy Horse waren geboekt als headliner op de tweede dag van Pukkelpop, op vrijdag 16 augustus. De organisatie van Pukkelpop zal de festivalgangers verder op de hoogte houden, zo besluit het korte persbericht.

Neil Young and Crazy Horse werkten woensdagavond nog een optreden in Oslo af. Donderdagavond waren ze geboekt op een Zweeds festival, maar dat concert gaat dus niet door. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content