Negen Prince-albums krijgen heruitgave op vinyl

Prince © REUTERS

Tussen juni en december verschijnt er elke maand een Princeplaat uit de periode 1985-1992 op vinyl, van ‘Around the world in a day’ tot het ‘Love Symbol’-album. Prince- en vinylfans hoeven zich dus niet te zondigen aan woekerprijzen op eBay, klinkt het bij Warner Bros.

Goed nieuws voor Prince-fans: vanaf 21 juni ligt er elke maand een nieuw purperen pareltje voor hen klaar in de platenwinkel. Slimme marketing, zou je denken, ware het niet dat het idee om het beste uit de Prince-catalogus opnieuw uit te brengen al vóór zijn overlijden ontstond. Reden? Sommige albums van His Royal Badness zijn nooit eerder in vinylvorm verschenen. Vorige maand kwam er wel nog een heruitgave van zijn debuutalbum ‘For You’ (1978) uit.

De negen albums, die je vanaf nu al vooruit kunt bestellen op Amazon, worden chronologisch uitgebracht. ‘Around the World in a Day’ (1985), dat Prince maakte als een soort tegenreactie op het veel commerciëlere ‘Purple Rain’, bijt de spits af op 21 juni. Daarna volgen ‘Parade’ (1986) met de soundtrack ‘Under the Cherry Moon’ en het album ‘Sign o’ the Times’ (1987). En hoewel ‘The Black Album’ qua release buiten de aangekondigde tijdsperiode valt, zal ook daarvan in september een LP verschijnen. Het album werd namelijk al in 1987 opgenomen, maar verscheen pas zeven jaar later. In het najaar verschijnen ook ‘Lovesexy’ (1988), de soundtracks van ‘Batman’ (1989) en ‘Graffiti Bridge’ (1990), ‘Diamonds and Pearls’ (1991) en de zogenoemde ‘Love Symbol’-plaat (1992).

Ook nieuwe uitgaven van ‘Controversy’, ‘Dirty Mind’, ‘1999’ en ‘Purple Rain’ blijven aan normale prijzen beschikbaar. Wie kieskeurig is en oorspronkelijke versies van Prince-vinylplaten zoekt, zal dan weer diep in de buidel moeten tasten. Zo staat een originele ‘Purple Rain’ nu al voor minimum 2000 dollar op eBay. Een vergelijkbaar scenario met David Bowie dus, wiens ‘Blackstar’ na zijn dood begin dit jaar ook aanzienlijk meer kostte gedurende enkele weken. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content